Internationella storstadslag

Internationella storstadslag – Buenos Aires, Argentina

Argentina är landet som har det där lilla extra i allting som de gör. Oavsett om det handlar om dans, mat eller fotboll så är lagom inte gott nog för en argentinare. När det kommer till fotbollen så är Argentinas sätt att se på den ädla konstformen mest att likna den syn som Italienarna har på den samma. Den skall vara teknisk och elegant men samtidigt både taktiskt och cynisk. Där grannarna i norr, Brasilien satsar allt på fina finter och snygga mål är det i Argentina lika uppskattat att vara en defensiv benknäckare som det är på någon av bakgårdarna i Londons norra förorter.

När det kommer till den inhemska fotbollen så är det egentligen bara Buenos Aires som räknas. Staden representeras av ett oändligt antal fotbollslag varav många spelar i de högsta ligorna. Fotbollen är den mest populära sporten även bland åskådare och viktiga matcher drar tiotusentals människor som publik. Allra hetast är naturligtvis matcherna mellan ärkerivalerna River Plate och Boca Juniors.

Boca Juniors – klubb med italienska rötter och svensk koppling

Det må vara en myt som inte går att bevisa men legenden säger att när de italienska invandrarna skulle välja färger åt den klubb de precis hade grundat så bestämde de sig för att löpa ned till hamnen. Väl där skulle de anta färgerna från den första flaggan de såg. Enligt legenden var skeppet svenskt och sedan dessa spelar laget i blått och gult.

River Plate – rivalerna nummer ett

River Plate grundades 4 år före Boca och blev i och med det första derbyt som spelades 1913 för evigt lokala fiender med de samma.

Få matcher kommer upp i samma nivå på stämning

Inte många matcher i världen når samma ljudnivå som den här. Det kan gå vilt till och man bör vara försiktig men derbyt är ett måste för alla fotbollsälskare.

ashe