Europeiska storstadslag

Europeiska storstadslag – Milano, Italien

Italiensk fotboll har alltid andats klass. De har alltid haft de mest tekniska lagen som samtidigt haft den mest inarbetade taktiska briljansen. Redan på 1900-talets början vallfärdade europeiska spelare till Italien för att få spela fotboll med de bästa. Svenska spelare var inget undantag. Gunnar Gren, Gunnar Nordahl och Nils Liedholm i Milan var en fruktad trio som sprutade in mål. På annat håll tricksade Lennart ´Nacka`Skoglund med italienare och under modern tid så har både Tomas Brolin och Zlatan Ibrahimovic haft stora framgångar i den Italienska Serie A.

Visserligen har Rom med sina bägge storlag Lazio och Roma en härlig fotbollshistoria och atmosfär men det är ändå Milano som smäller högst när det kommer till italienska lag och deras derbyn. Italiensk fotboll är inte kantad av samma hat som den Serbiska eller samma kultur av våld som den engelska. Istället är det elegans och passion som kännetecknar Milano-derbyt.

Två mastodonter inom Italiensk fotboll

Förutom att Milano i sig är väl värt ett besök så får man chansen att se två av den moderna europeiska fotbollens absoluta storheter spela mot varandra. Att tillexempel självaste Zlatan Ibrahimovic har spelat för bägge av stadens klubbar säger en del om vilken klass de båda håller.

ashe