Internationella storstadslag

Internationella storstadslag – Kairo, Egypten

Tänk dig att du vallfärdar till stadion iklädd ditt lags färger. Du gör det med hundratusentals andra. De flesta får inte ens plats på stadion trots att det är en av dem som rymmer flest åskadare i världen. Tänk dig stämningen bland tusentals fans som sjunger och hoppar för att stötta sitt lag i förhoppningen om att vinna ännu en champions league titel. Tänk dig sedan att du efter matchens slut kan ta dig ett dopp i Röda havet eller en tur för att titta på pyramiderna vid Giza.

Ett av världens hetaste fotbollsderbyn utspelar sig nämligen längs med Nilens strand. Mötet mellan Kairos bägge bästa lag är ett måste för dem som gillar att besöka olika matcher världen över.

Afrikas två mest framgångsrika klubbar i samma stad

Det är inte bara i den inhemska ligan som Zamalek och Al Ahly har rönt enorma framgångar. De har även turats om att abonera på titeln som Afrikas bästa lag och har tillsammans vunnit den afrikanska champions leuage titeln fler gånger än några andra lag.

Derbyt är ett måste för varje fotbollsälskare och om man inte vill se det på plats så är det även en av de matcher som sänds i flest länder världen över när den spelas.

ashe